Internet Marketing

Ook wel online marketing genoemd, internet marketing is het proces waarbij een bedrijf of merk zijn producten of diensten via internet worden gepromoot met behulp van tools die bijdragen aan het genereren van verkeer​ en leads​.
​De meeste bedrijven hebben een specifiek publiek dat ze proberen te bereiken, en internet marketing is bedoeld om bedrijven te helpen deze doelgroep te bereiken via de internet.

H​et middelpunt van uw online aanwezigheid moet elke vorm van communicatie, inhoud of advertentie die u online zet, de ​potentiële klanten terugbrengen naar uw website. Daarom is het belangrijk dat uw website ​bezoekers een duidelijk beeld geeft van wat uw expertises zijn en welke soorten producten of services u aanbiedt.

Waarom is internet marketing zo belangrijk.

In al onze websites integreren we de basiselementen voor SEO (Search Engine Optimalization, oftewel Zoekmachine optimalisatie). Vanwege zijn aard is SEO niet iets dat u eenmaal instelt en vergeet, maar afhankelijk van uw zakelijke behoeften zal SEO in de toekomst moeten worden verfijnd. SEO is op zichzelf niet erg moeilijk, maar kost veel tijd. Daarom kunnen wij u dit uit handen nemen.

Het belang van zoekmachine optimalisatie (SEO)

Als u een mooie, gebruiksvriendelijke website met een goede inhoud heeft, wilt u graag dat mensen deze kunnen vinden. Er zijn veel manieren om uw website te promoten:  Google Ads, advertenties op andere websites, adverteren via sociale media. Helaas kan dit veel geld kosten. 

Daarentegen zijn er de organische bezoekers, bezoekers die op uw website belanden nadat ze hun eigen zoektermen hebben ingevuld en de zoekmachine uw website als goede suggestie noemde. Uw website stond hoog in de lijst genoemd en deze bezoekers hebben op uw website geklikt. Ze hebben u gevonden omdat uw website is geoptimaliseerd met de juiste zoektermen; goed SEO dus! Het mooie van organisch verkeer is dat het gratis is. Werk uw SEO steeds bij, zodat u de concurrentie altijd vóór blijft.  U hebt waarschijnlijk mijn website gevonden door zelf een zoekopdracht uit te voeren, toch? Welnu, dat is precies wat u met uw website ook wil doen

Bekijk de video hiernaast voor een eenvoudig te begrijpen uitleg over wat SEO is en hoe het werkt:

SEO gaat verder dan tekst alleen

Een andere belangrijke basis van internetmarketing is content management. Inhoud (content) is alles wat u op uw website plaatst. Dit omvat inderdaad alles: van pagina’s, tekst, foto’s tot video’s. U wilt ervoor zorgen dat alle inhoud van uw website waarde toevoegt voor de bezoeker en deze waarde ook blijft houden zodat bezoekers ook terugkeren.  
Een goede manier om uw SEO-kwaliteiten te verbeteren, is om een lijst met ideeën op te stellen die aansluiten bij uw producten of diensten. Voor al deze ideeën kunt u een artikel schrijven en deze regelmatig op de website plaatsen. Op deze manier bouwt u voort op uw SEO en vertelt u zoekmachines als Google, en dus ook bezoekers, meer over uw bedrijf.

Afbeeldingen en video’s zijn nog een andere manier om uw pagina’s te verbeteren voor SEO. We zien echter dat deze mediabestanden op de meeste websites niet zijn geoptimaliseerd voor SEO. Zo mist men veel potentiële bezoekers / klanten. 

De SEO-checklist

Over Social Media Marketing

​Een populaire uitdrukking bij internetmarketeers is ‘content is king’. Er gebeurt niets zonder geweldige inhoud. Slecht gecreëerde inhoud wordt niet hoog gerangschikt in zoekmachines, deze wordt niet gedeeld op sociale mediasites, niemand anders zal ernaar verwijzen vanaf hun blog of website. Proberen om waardeloze inhoud te promoten is een zinloze onderneming. Maar als u ervan uitgaat dat u geweldige inhoud op uw site hebt, is sociale media een fantastische verkeersbron om nieuwe bezoekers te trekken.

​Sociale media is nog steeds een van de beste manieren om contact te maken met mensen, uw merk uit te breiden en nieuwe bezoekers in te schakelen. ​Het maken van deelbare inhoud op verschillende sociale mediasites is de sleutel tot succesvolle marketing​.

Vergeet ook video niet!
​Hoewel je waarschijnlijk kunt raden dat de # 1-zoekmachine ter wereld Google is, wist je dat de # 2-zoekmachine ter wereld YouTube is, eigendom van Google? Het maken van ​interessant video​’s naast uw geschreven inhoud is een manier om meer mensen aan te spreken en een ​extra exposure te krijgen.