WordPress 4.9 is vrijgegeven

Met trots kunnen we melden dat WordPress 4.9 is vrijgegeven. WordPress 4.9 zal je ontwerp workflow vloeiend maken en je beschermen voor programmeerfouten.

Belangrijke verbeteringen voor de Customizer, Foutcontrole en meer! 🎉

Welkom bij de verbeterde Customizer. Een verbeterde workflow met concept ontwerpen, ontwerpvergrendeling en voorbeeldlinks. En nog meer. Met syntaxmarkering en foutcontrole wordt het nog makkelijk een site te ontwikkelen. En als klap op de vuurpijl is er een nieuwe galerij widget geïntroduceerd en zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd aan themabeheer.

Verbeterde workflow Customizer

Concept ontwerpaanpassingen inplannen

Ja, je hebt het goed gelezen. Net zoals je concept berichten kunt opstellen, aanpassen en inplannen voor publicatie op een voor jou geschikt moment, kun je wijzigingen aan het ontwerp van je site nu zo plannen dat ze gepubliceerd worden wanneer jij dat wilt.

Samenwerken met conceptontwerp voorbeeldlinks

Feedback nodig op voorgestelde site ontwerp wijzigingen? WordPress 4.9 geeft je een voorbeeld link die je naar je team en klanten kan sturen, zodat je feedback kan verzamelen en verwerken alvorens je je wijzigingen live zet. Dat is fijn samenwerken!

Ontwerpvergrendeling om wijzigingen te bewaken

Heb je het ooit meegemaakt dat twee ontwikkelaars bij het project kwamen en elkaar verweten hun mooie aanpassingen te hebben overschreven? WordPress 4.9. ontwerpvergrendeling (vergelijkbaar met berichtvergrendeling) beschermd het concept ontwerp zodat niemand anders wijzigingen kan maken en alle het harde werk overschrijft.

Een melding om je werk te beschermen

Was je even niet bij je bureau voordat je het nieuwe concept ontwerp had opgeslagen? Geen zorgen, WordPress 4.9 zal je bij terugkeer vriendelijk vragen of je je wijzigingen wilt opslaan.

Codeverbeteringen

 

Syntaxmarkering en foutcontrole? Ja, graag!

Er is een weergaveprobleem, maar je kan maar niet vinden wat er fout is met de door jouw fantastisch geschreven CSS. Met syntaxmarkering en foutcontrole voor CSS en aangepaste HTML is het nog makkelijker geworden om fouten te vinden. Gegarandeerd eenvoudiger om fouten snel te verhelpen door eenvoudig de code te scannen.

Sandbox voor veiligheid

Het gevreesde witte scherm. Je zal het kunnen voorkomen als je werkt met thema’s en plugin code, omdat WordPress 4.9 je zal waarschuwen alvorens een fout te bewaren. Je zal ’s nachts beter slapen.

Waarschuwing: potentieel gevaar opkomst!

Tijdens het direct bewerken van thema’s en plugins, zal WordPress 4.9 je vriendelijk waarschuwen dat dit een potentieel gevaar is. Een aanbeveling zal worden gegeven een backup te maken van je bestanden voordat je deze opslaat. Hierdoor worden wijzigingen niet overschreven bij een volgende update. Neem deze veilige route. Je toekomstige, je team en klanten zullen je dankbaar zijn voor deze beslissing.

Nog meer widget verbeteringen

De nieuwe galerij widget

Een extra verbetering aan de media aanpassingen die in WordPress 4.8 is uitgekomen. Nu is het mogelijk een galerij toe te voegen via widget. Fantastisch!

Druk op een knop, media toevoegen

Wil je media toevoegen aan je tekst-widget? Voeg afbeeldingen, video en audio direct in de widget met je tekst, met de simpele maar handige Voeg media toe knop.

Verbeteringen voor site-ontwikkeling

Verbeterde themawisseling

Bij het wijzigen van een thema denken widgets soms dat ze zomaar van locatie kunnen verspringen. Verbeteringen in WordPress 4.9 zorgen er nu voor dat er een duidelijker menu en widget beheer wanneer je een nieuwe thema selecteert. Ook is mogelijk om eenvoudig een voorbeeld te tonen van geïnstalleerde thema’s of om een thema te downloaden, installeren en voorbeeld te tonen. Wel zo gemakkelijk om eerst een voorbeeld te bekijken voordat je deze activeert.

Betere menu instructies = Minder verwarring

Vond je de stappen om een nieuw menu te creëren verwarrend? Wellicht niet meer! We hebben de gebruikersinterface voor het maken van menu’s verbeterd zodat dit een stuk makkelijker gaat. Deze nieuwe update zal je hierin begeleiden.

Een handje meehelpen aan Gutenberg 🤝


WordPress werkt aan een nieuwe manier om je inhoud te creëren en beheren en we stellen je hulp op prijs. Geïnteresseerd om een vroege tester te zijn of meehelpen met het Gutenberg project? Bijdragen op GitHub.

Ontwikkelaarsgeluk 😊

Customizer JS API verbeteringen

Er zijn diverse verbeteringen doorgevoerd aan de Customizer JS API in WordPress 4.9. Deze verbeteringen verwijderen diverse pijnpunten en maken het net zo makkelijk om mee te werken als de PHP API. Er zijn ook nieuwe standaarden, zoals: controle templates, een datum/tijd controle en een sectie/paneel notificatie toegevoegd. Bekijk de hele lijst met verbeteringen.

CodeMirror beschikbaar voor gebruik in je thema’s en plugins

We hebben een nieuwe codebewerkingsbibliotheek geïntroduceerd, CodeMirror, voor gebruik binnen WordPress. Gebruik het om iedere geschreven code, zoals CSS of JavaScript, binnen je plugins te verbeteren.

MediaElement.js bijgewerkt naar 4.2.6

WordPress 4.9 bevat een bijgewerkte versie van MediaElement.js. Afhankelijkheden met jQuery zijn verwijderd, toegankelijkheid is verbeterd, gebruikersinterface is gemoderniseerd en veel bugs zijn gerepareerd.

Verbeteringen aan rollen en rechten

Nieuwe eigenschappen zijn geïntroduceerd die het beheer van plugins en vertaalbestanden verfijnd mogelijk maken. Daarnaast is het siteschakelproces in multi-site nauwkeurig afgesteld om de beschikbare rollen en eigenschappen op een meer betrouwbare en coherente manier bij te werken.